Restoratiivinen jooga

Restoratiivinen jooga on levon ja palautumisen joogaa, jossa pyritään tietoiseen lepoon tukemalla keho mukavasti ja minimoilla aistiärsykkeet. Restoratiivisessa joogassa mukavalla asennolla tarkoitus on hellittää ja rentoutua sekä rauhoittaa hermostoa ja palauttaa elimistö tasapainoon.

Asanoissa ollaan 5-30 minuuttia. Restoratiivinen jooga sopii lähes kaikille. Restoratiivisessa joogassa ei vaadita notkeutta eikä harjoituksessa myöskään pyritä asentoihin, jotka vaativat notkeutta. Restoratiivisessa joogassa pääpaino on pysähtymisessä ja rentoutumisessa. Jooga-asanista pyritään saamaan mukavat erilaisten välineiden avulla. Restoratiivisen joogan apuvälineinä voidaan käyttää muun muassa joogatiiliä ja -bolstereita, mutta välineiksi kelpaavat oikein hyvin kotoa löytyvät tyynyt ja peitot.

Löysin restoratiivisen joogan, kun olin uuvuksissa ja muut joogalajit tuntuivat silloin kuormittavilta. Restoratiivinen jooga elvytti ja palautti voimia. Restoratiivista joogaa on olemassa erilaisia suuntauksia enkä alkukokeilun jälkeen löytänyt itselleni sopivia joogatunteja. Tämän vuoksi päätin lähteä  opiskelemaan ohjaajaksi Kirsi Saivosalmen Levon vallankumous -koulutukseen restoratiivista joogaa. Valmistuin restoratiivisen joogan ohjaajaksi vuonna 2023.

"Maailma muutetaan yksi savasana kerrallaan."
- Judith Hanson Lasater -